Waarom?
Al weer voor de zevende maal in successie wordt het Jeugdzeilen, georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de IFKS en SKS.
Het Jeugdzeilen wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door het vele aantal vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS. Ook dit jaar willen we dit weer voor de jeugd, die hier belangstelling voor heeft, belangeloos mogelijk maken.

Het Jeugdzeilen is bestemd voor de Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skūtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen, skūtsjes en pramen. Een daverend succes!! Veel jeugd is inmiddels op wedstrijdskūtsjes terug te vinden maar ook op andere platbodems.
Ook dit jaar stellen de eigenaren van de G.W.S.-schouwen hun schouwen beschikbaar en zijn er ook weer skūtsjes.

Datum:
21 + 22 september 2018 (Vrijdagavond + zaterdag).

Plaats van handeling:

Vrijdags wordt het Skūtsjemuseum in Earnewāld bezocht.

Zaterdags wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen en drie echte skūtsjes op of nabij de Pikmar bij Grou. Vanaf een prachtig volgschip (Detailinfo volgt na opgave).

Geef je op!!!
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar (en absoluut niet jonger), wil je graag meer weten over het skūtsjesilen en altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skūtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 17 september 2018 op via atzerienkdeleeuw@gmail.com. Geef daar je naam, leeftijd, woonplaats, mailadres en telefoonnummer door.

Namens de organisatie,
Atze Rienk de Leeuw / Frits Jansen
06-19405354 / 06-28209395


Laatst gewijzigd op: 23 juni 2018

ga naar onze facebookpagina