Waarom?
Vorig jaar werd het eerste lustrum gezeild van het jeugdzeilen, georganiseerd door de Commissie van Schippers en Bemanningen, Stichting Foar de Neiteam en de IFKS en SKS. Het was een zeer geslaagd en feestelijk weekend. Maar daarom gaan we er dit jaar niet een minder leuk weekend van maken.
Het jeugdzeilen wordt elk jaar weer mogelijk gemaakt door het vele aantal vrijwilligers die bestaan uit schippers en bemanningen vanuit de SKS en IFKS. Ook dit jaar willen we dit weer voor de jeugd, die hier belangstelling voor heeft, mogelijk maken.

Het jeugdzeilen is bestemd voor de Friese en Hollandse jeugd met belangstelling voor het skūtsjesilen. De afgelopen jaren is er gezeild met G.W.S.-schouwen, skūtsjes en pramen. Een daverend succes!! Ook dit jaar stellen de eigenaren van de G.W.S.-schouwen hun schouwen beschikbaar.

Datum:
22 + 23 september 2017 (Vrijdagavond + zaterdag).

Plaats van handeling:

Vrijdags vindt er een nautisch/historische speur/puzzeltocht plaats in Grou.

Zaterdags wordt er gezeild met o.a. G.W.S.-schouwen en twee echte skūtsjes op of nabij de Pikmar bij Grou. Vanaf een prachtig volgschip (Detailinfo volgt na opgave).

Geef je op!!!
Ben jij tussen de 8 en 18 jaar, wil je graag meer weten over het skūtsjesilen en altijd al eens (onder begeleiding van ervaren instructeurs) in een G.W.S.-schouw of op een echt skūtsje willen zeilen?

Geef je dan vóór 18 september 2017 op via . Geef daar je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer door.

Namens de organisatie,
Eildert Meeter/Frits Jansen
06-29026099/06-28209395


Laatst gewijzigd op: 28 juli 2017

ga naar onze facebookpagina