Organisatie Jeugdzeilen SKS-IFKS

De organisatie voor deze jaarlijkse tweedaagse bijeenkomst is in handen van schippers en bemanningsleden betrokken bij de SKS en IFKS en vrijwilligers van het Sk没tsjemuseum en wordt ondersteunt door de Stichting Foar de Neiteam. Was daar de leiding in de eerste twee jaar in handen van Alco Reijenga (voormalig SKS-schipper Heerenveen), zo is het stokje daarna  overgenomen door Eildert Kzn Meeter (voormalig SKS-schipper Huzum) en Frits Jansen ('sk没tsjehistoricus' en bemanningslid bij Huzum).

Vanaf het Ljouwerter volgschip de 'Vrouwe Nieske', waarop de kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar ook te eten en te drinken krijgen, gaat de hele club het water op voor het zeilen in G.W.S.-schouwen en sk没tsjes of pramen. Zeilen onder begeleiding door o.a. schippers als Sietse Brouwer, Wietse Bandstra en Wytze Heerschop uit de IFKS of door Auke de Groot en Pieter Brouwer uit de SKS.

De organisatie heeft bewust gekozen voor het zeilen in de G.W.S.-schouw en kleine sk没tsjes of pramen, omdat het schepen zijn waar op een kleinschalige manier geleerd kan worden hoe te zeilen in een platbodem. Alle schouwen, sk没tsjes en pramen zijn particulier bezit, maar worden belangeloos ter beschikking gesteld door de eigenaren vanuit de Vereniging Grouwster Watersport GWS en door de Vereniging 'de Fryske Boerepream' en 'Nije Sylpream'.

Klik hier voor het filmpje van de afk
Fryske sport yn dyn klasse: Sk没tsjesilen

Zie hier het filmpje Jeugdzeilen SKS-IFKS
Jeugdzeilen op platbodems


Laatst gewijzigd op: 6 oktober 2019

ga naar onze facebookpagina