Studenten- Sk没tsje Kortebaan Kampioenschap (SKK)

Sinds 2014 wordt er ook een platbodemwedstrijd georganiseerd door de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos (U.S. Histos), ook wel genoemd de Studenten- Sk没tsje Kortebaan Sprint (S-sks). Bij deze wedstrijd worden er in Frysl芒n kortebaan wedstrijden gevaren door studenten in IFKS-wedstrijdschepen. In september 2014 is de wedstrijd voor het eerst georganiseerd, en hopelijk komt de SKK ieder jaar weer terug op de wedstrijdkalender!

Histos studenten kunnen maar liefst zeven verschillende zeildisciplines beoefenen met een eigen opleidingstraject. Van beginnende 'mooi-weer-zeiler' tot offshore liefhebbende schipper, het kan allemaal! Het vaargebied bestaat echter uit heel Nederland en ver daarbuiten. In de zomer naar het Gardameer met de Lasers, de surfplanken en de catamarans of met het kajuitjacht naar Denemarken zijn geen uitzonderingen. Maar voor het sk没tsjesilen komen ze naar Frysl芒n. Hun grootste en oudste boot ligt wel in Utrecht. Het is het verenigingsschip 'De Oude Buis'. Een uniek voormalig binnenvaartschip uit 1923, welke in Frysl芒n is hersteld, dat nu volledig is ingericht als soci毛teit. Hier houden zij minstens twee maal per week een borrel!


Najaarswedstrijd
Inmiddels bestaat de SLAK al meer dan 15 jaar en wordt het sk没tsjesilen binnen de verschillende studentenzeilverenigingen steeds populairder; het was tijd voor een tweede sk没tsje (studenten) wedstrijd! Binnen Histos was het idee ontstaan om niet lange -, maar korte baanwedstrijden te organiseren voor wedstrijdschepen. Vijf wedstrijden, verdeeld over twee dagen, op bijv. het Sloter- en/of Heegermeer en zaterdagavond een barbecue met aansluitend een mooi feest! Voor het eerste jaar was het doel om met minsten zes (min of meer gelijkwaardige) wedstrijdschepen aan de start te verschijnen. Dat werd gehaald en na een eerste succesvolle editie in 2014 wordt het nu jaarlijks herhaald.
Net als bij de SLAK is de Stichting Foar de Neiteam aangesloten om dit initiatief te ondersteunen door de studenten de rijke historie te presenteren in een informatieve bijeenkomst.


Wedstrijdschepen
Er wordt met (IFKS)wedstrijdschepen tegen elkaar gevaren. Op deze manier hoeft er niet met een rating gevaren te worden en komen de schepen elkaar in de wedstrijd meerdere malen tegen. Voor de verenigingen die nog geen ervaring hebben met (IFKS) wedstrijdschepen en het nog niet aandurven, bestaat de mogelijkheid om via de organisatie een (externe) schipper te regelen om zo ervaring op te doen!

Voor meer informatie kunt u altijd terecht op de Facebookpagina of op de site en via het e-mailadres .

Impressie Sk没tsje Kortebaan Kampioenschap


Laatst gewijzigd op: 4 november 2015

ga naar onze facebookpagina