Kinderprogramma

De Stichting Foar de Neiteam ondersteund het Sk没tsjemuseum in Earnew芒ld met een educatief programma voor de kinderen tot en met 12 jaar. Het Sk没tsjemuseum is zeer geschikt om (oudere) leerlingen van de basisschool te ontvangen. Verschillende scholen hebben het museum in het verleden al gevonden.

Tijdens het bezoek kunnen de leerlingen dingen doen zoals: zakhijsen (werking van blokken ervaren), in de 'beage' lopen, touwknopen, kruiwagen rijden, troswerpen, fok hijsen enz. In de smederij brandt het vuur en wordt er gesmeed. Leerlingen vinden de smid altijd 'cool', zoals sommigen bijv. verwoordden in het gastenboek.

Bovendien worden er door rondleiders verhalen verteld over het leven aan boord van een sk没tsje, met name het leven van kinderen, zo rond 1900.

Met de leerkracht wordt in overleg een programma vastgesteld.
Het museum beschikt over drie verschillende leskisten om een eventueel bezoek voor te bereiden. Deze leskisten kunnen bijv. een week van te voren worden opgehaald.

Er zijn ook scholen geweest die het museumbezoek hebben gekoppeld aan een vaartocht met een sk没tsje en/of excursie door 'De Alde Feanen' om er zo een hele dag van te maken, een schoolreis eigenlijk. Deze combinatie voert het museum uit in samenwerking met Age Veldboom Zeilactiviteiten en/of Annage Sk没tsjesilen.

Beide bedrijven zijn gevestigd in Earnew芒ld.

Bezoekadres
Sk没tsjemuseum
De Stripe 12
9264 TW  Earnew芒ld

Voor meer informatie en/of boekingen kunt u op werkdagen bellen tussen 09:00 uur en 18:00 uur naar: 06-169 338 05.

Voor informatie en/of boekingen kunt u ook altijd mailen naar:
info@skutsjemuseum.nl

U kunt hen ook volgen op twitter @Skutsjemuseum


Educatief programma


Laatst gewijzigd op: 20 augustus 2015

ga naar onze facebookpagina