2014

Zo'n veertig jongeren van 8 tot 18 jaar maakten kennis met zeilen in een G.W.S.-schouw. Op hun eigen niveau zeilden ze zaterdags in de platbodems op de Pikmar bij Grou. Mede door een prachtig weer en windkracht twee, drie was het enthousiasme zo groot dat ze bijna niet te stoppen waren.

De avond ervoor had de jeugd in het SkĆ»tsjemuseum in EarnewĆ¢ld onder leiding van Harm de Vlas en Age Veldboom al op een leuke en ludieke manier kennis gemaakt met de historie van het skĆ»tsjesilen.
Het smeden van ijzer was erg in trek. Door de vlammen uit de smidse werden de wangen rood en begonnen de ogen te vonkelen. Ook bij het bomen met een praam was mooi om te zien hoe de jongens hun spierballen lieten zien aan de meisjes, al lieten die zich ook niet kennen. Er werden diverse activiteiten gedaan als met turven in een kruiwagen lopen, touwknopen, troswerpen, fok hijsen enz. Binnen werd ervaren om yn 'e beage te lopen en een gemeubileerde roef beken, waar verbazend geen televisie te bekennen was. Herkenning was er wel bij de foto's op zolder. Foto's van de diverse wedstrijdskƻtsjes. Het oude schippersleven werd geproefd, geroken en gevoelt.

Met Pieter Brouwer kon de praam zaterdags opgetuigd worden om tussen de G.W.S.-schouwen door te zeilen. De vloot G.W.S.-schouwen was neergestreken in het afgebakende meertje van het Burd bij Grou. In de meeste platbodems was een ervaren begeleider aanwezig om met de kinderen 's ochtends te oefenen voor een heus wedstrijdje in de middag.
Tussendoor konden de kinderen genieten van de voortreffelijke catering van Trynke Brouwer en Ria Dijkstra.


Terugblik jeugdzeilen 2014


Reageer


Naam:

Emailaddress:
E-mailadres:
 
Toon e-mailadres op site,
zodat mensen je kunnen mailen
Je bericht:
maximaal 1000 tekens
  


Laatst gewijzigd op: 19 augustus 2015

ga naar onze facebookpagina