Studenten

Sk没tsjesilen is kennelijk populair bij zeilende studenten. Al geruime tijd zien we steeds meer studenten op sk没tsjes, recreatief maar ook in wedstrijdverband. Buiten de SKS en IFKS om worden er zelfs aparte competities georganiseerd door studenten zeilverenigingen vanuit het gehele land en het eerste sk没tsje is inmiddels in eigendom van een studentenzeilvereniging.

Het sk没tsjesilen wordt voor de studenten in diverse fasen aangevlogen. Het wordt ingepast in opleidingen van bijvoorbeeld het CIOS, maar ook uitvoerend. ASZV Orionis uit Amsterdam heeft hier zelfs een sk没tsje voor verworven, anderen, als de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday, huren een sk没tsje. En er worden wedstrijden georganiseerd door o.a. ASZV Orionis in het voorjaar (Sk没tsje Lange Afstands Kampioenschappen (SLAK)) en de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos in het najaar (Studenten-Sk没tsje Kortebaan Sprint (S-sks)).

Kortom een groep jongeren die het sk没tsjesilen heeft omarmd en waar de Stichting Foar de Neiteam facilitair steun aan biedt met de nadruk op het historisch aspect.


Laatst gewijzigd op: 4 september 2015

ga naar onze facebookpagina