Studenten

Skūtsjesilen is kennelijk populair bij zeilende studenten. Al geruime tijd zien we steeds meer studenten op skūtsjes, recreatief maar ook in wedstrijdverband. Buiten de SKS en IFKS om worden er zelfs aparte competities georganiseerd door studenten zeilverenigingen vanuit het gehele land en het eerste skūtsje is inmiddels in eigendom van een studentenzeilvereniging.

Het skūtsjesilen wordt voor de studenten in diverse fasen aangevlogen. Het wordt ingepast in opleidingen van bijvoorbeeld het CIOS, maar ook uitvoerend. ASZV Orionis uit Amsterdam heeft hier zelfs een skūtsje voor verworven, anderen, als de Groninger Studenten Zeilvereniging Mayday, huren een skūtsje. En er worden wedstrijden georganiseerd door o.a. ASZV Orionis in het voorjaar (Skūtsje Lange Afstands Kampioenschappen (SLAK)) en de Utrechtse Studentenzeilvereniging Histos in het najaar (Studenten-Skūtsje Kortebaan Sprint (S-sks)).

Kortom een groep jongeren die het skūtsjesilen heeft omarmd en waar de Stichting Foar de Neiteam facilitair steun aan biedt met de nadruk op het historisch aspect.


Laatst gewijzigd op: 4 september 2015

ga naar onze facebookpagina